Az első számú kedvenc - Sült pirospaprika leves

Elsőként jöjjön az első számú kedvencem, melyet a legutóbb is elkészítettem. Alig kell hozzá néhány összetevő és mégis egy egyedi és különleges leves lesz a végeredmény. A csípős ízek kedvelői nyugodtan tegyenek bele erős paprikát is.

Ajánlom, próbáljátok ki, mert egyszerű elkészíteni és különlegesen finom!

Jó étvágyat!

 paprika_leves_fileminimizer.jpg

Kép: Bokorovics Zsolt

 Malzemeler - Hozzávalók

5 adet orta boy kırmızı kapya biber (dolmalık kırmızıbiber)
5 db közepes méretű piros kápia  paprika  (piros TV paprika)

1 orta boy domates
1 közepes méretű paradicsom

1 adet orta boy soğan
1 közepes méretű hagyma

1 diş sarımsak
1 gerezd fokhagyma

1 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 ek.vaj + 1 ek. olivaolaj

1 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 ek. liszt (púpozott)

4-5 su bardağı sıcak su (isteğe göre et suyu)
4-5 vizespohár víz (ízlés szerint húsleves)

tuz

karabiber
fekete bors

Yapılışı - Elkészítése

Biberleri yıkayın, bıçak yardımıyla 3-4 delik açarak fırın tepsisine yerleştirin.
A paprikákat mossa meg, kés segítségével 3-4 rést nyitva rajtuk, rendezze sütőtepsire.

Domatesi ortadan ikiye bölün ve biberlerin yanına yerleştirin.
A paradicsomot középen szedje két részre és helyezze a paprikák mellé.

Fırının ızgarasını açın, biberleri ve domatesi közleyin.
Kapcsolja be a sütő grilljét, a paprikákat és a paradicsomot süsse meg.

Közlediğiniz biberin kabuklarını soyun çekirdeklerini çıkarın, domatesinde kabuklarını soyun ve hepsini bıçak yardımıyla iri iri doğrayın.
A megsütött paprika héját hámozza le, magjait szedje ki, a paradicsomot a héjától tisztítsa meg és egy kés segítségével mindet durvára szeletelje fel.

Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
A hagymát és fokhagymát vágja finomra.

Tereyağı ve zeytinyağı karışımıyla tencereye alarak soteleyin.
A vaj és olivaolaj keverékét egy lábasba téve pirítsa.

Soğanlar pembeleşince unu ilave edin ve 1 dakika kadar kavurun.
A hagymákat liszt hozzáadásával egy percig süsse addig, míg rózsaszínűvé (üvegessé) nem válnak.

Kavrulan unun üzerine biberleri ve domatesi ekleyerek 1 dakika daha kavurun.
A sült liszt tetejére helyezze el a paprikákat és paradicsom hozzáadásával további egy percig süsse.

Tencereye 4 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve karıştırarak 2 dakika kadar pişirin.
Tegyen a lábasba 4 vizespohár meleg vizet és további két percig kevergetve főzze.

Çorbayı blenderdan geçirin, istediğiniz kıvama göre su ilavesi yapın.
A levest turmixolja össze, az ízlés szerinti állag eléréséhez adjon hozzá vizet.

Tuz ve biber ile tatlandırarak 4-5 dakika daha kısık ateşte kaynatın ve ocaktan alın.
Sóval és borssal ízesítve 4-5 percig alacsony lángon forralja, és vegye le a tűzről.

İsteğe göre krema ya da kaşar peyniri ile.
Ízlés szerint adjon hozzá tejszínt vagy mozzarella sajtot.

Afiyet olsun!
Jó étvágyat!

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!

Email*
Név*