Babos piláf

Ígértem, hogy egy csodás piláf recepttel fogok jelentkezni, hát eljött az alkalom! Sok-sok féle piláf receptre tettem szert, a választéknak tényleg csak a fantázia szab határt. Most azonban az egyik kedvencem osztanám meg Veletek: ez a babos piláf. 

Mindenfajta sült húsos ételhez kiváló, de én csak úgy önmagában is nagyon szeretem. Jó szívvel ajánlom tehát kipróbálását.

Jó étvágyat!

pilaf-2_fileminimizer.jpg

Kép: Bokorovics Zsolt

Malzemeler
Hozzávalók

3 su bardağı kuru fasulye
3 vizespohár szárazbab

1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 teáspohár napraforgó olaj

1 soğan
1 hagyma

1 yemek kaşığı salça
1 ek. paradicsomszósz

Kırmızı pul biber
pirospaprika

2 su bardağı baldo pirinç
2 vizespohár hosszúszemű rizs

45 gr tereyağı
45 gr vaj

3 su bardağı sıcak su
3 vizespohár meleg víz

Tuz

Hazırlanışı
Elkészítése

Kuru fasulyeleri bir gün önceden suda bekletip pişirin. 
A szárazbabokat előző nap áztassa vízbe, majd főzze meg.

Ayçiçek yağını tencerede ısıtıp kıyılmış soğanı kavurun.
Hevítsen fel napraforgó olajat egy lábasban és süsse meg a felaprított hagymát.

Salçayı ilave ederek kavurmaya devam edin.
Folytassa a sütést a paradicsomszósz hozzáadásával.

Haşlanmış fasulyeleri ve sıcak suyu ekleyin. 
Adja hozzá a megfőzött babokat és melegvizet.

Kısık ateşte suyu koyulaşıncaya kadar pişirin. 
A víz elpárolgásáig, alacsony lángon főzze.

Kırmızı pul biberle tatlandırın. 
Ízesítse pirospaprikával.

Pirinci bol suyla yıkayarak süzün. 
A rizst bő vízzel mossa, majd szűrje le.

Tereyağını tencerede ısıtın. 
Melegítsen fel vajat egy lábasban.

Pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurun. 
Adja hozzá a rizst és néhány percig pirítsa.

Sıcak su ve tuzu ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 
Meleg víz és só hozzáadásával alacsony lángon, a rizs megpuhulásáig főzze.

Pilavın üzerine kuru fasulyeyi ekleyip servis yapın. 
Helyezze a piláf tetejére a babot, majd tálalja.

Afiyet olsun!
Jó étvágyat!

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!

Email*
Név*