Mandulás puding

A következő desszertet a lágy ízek kedvelőinek ajánlom, vagyis mindenkinek, aki eme tulajdonságot jobban kedveli annál, minthogy a retinájára íródjon az első falatnál, hogy MANDULA. :)

Magában, gyümölccsel, csokiforgáccsal vagy bármi más feltéttel is kombinálható, ízlés szerint. Én most banánt és csokiforgácsot részesítettem előnyben hozzá, de bármilyen gyümölccsel jó lehet, hiszen a puding semleges alapízéhez bármi passzolhat. Ajánlom hát, hogy bátran kísérletezzetek!

Jó étvágyat!

mandula_puding_fileminimizer.jpg

Kép: Bokorovics Zsolt

Malzemeleri
Hozzávalók

150 gr badem (kaynar suda haşlanıp, zarları soyulmuş)
150 gr mandula (forrásban lévő vízben megpárolva, héját lehámozva)

2250 gr (11 su bardağı) süt
2250 gr (11 vizespohár) tej

50 gr pirinç unu
50 gr rizsliszt

50 gr nişasta
50 gr keményítő

300 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker
300 gr (1+1/4 vizespohár) porcukor

Yapılısı
Elkészítése

Bademleri, ceviz çekme makinasmdan geçiriniz.
A mandulát diódarálón darálja le.

Elektrikli karıştırıcının içine, 1 su bardağı süt ile çekilmiş bademleri koyup kapağını kapatarak, 5 dakika karıştırınız.
Tegye a mandulát elektromos darálóba egy vizespohárnyi tejjel, zárja le a fedelét és darálja öt percig.

Sütlü (bademi karıştırmadan) bir kaseye boşaltarak bir kenara bırakınız.
Egy tálat, tejjel (a mandula hozzákeverése nélkül) tegyen félre.

Küçük bir kaba, pirinç unu ve nişastayı koyunuz.
Tegye egy kis tálba a rizslisztet és a keményítőt.

Kaba azar azar 1 su bardağı süt dökünüz.
A tálba fokozatosan öntsön 1 vizespohárnyi tejet.

Sürekli karıştırarak, pürtüksüz bir karışım elde ediniz. 
Folyamatosan kevergesse addig, míg a keverék el nem éri a csomómentes állagot.

Büyükçe bir tencereye kalan 9 su bardağı sütü ve şekeri koyup, arasıra karıştırarak kaynatınız.
Tegye egy nagyobb lábasba a megmaradt 9 vizespohár tejet és a cukrot, közben kevergetve forralja fel.

Kaynayınca kasedeki sütlü bademi, karıştırarak ekleyiniz.
A forrásban lévőkhöz kevergetve adja hozzá a tejes mandulát.

Sonra, küçük kaptaki nişastalı karışımı, azar azar yedirerek tencereye ekleyiniz.
Majd a kis tálban lévő keményítős keveréket is apránként adagolja a főzőedénybe.

Mulhallebiyi 5-6 dakika, boza kıvamına gelene kadar, pişiriniz.
A pudingot 5-6 percig, a sűrű állag elérésig főzze.

Tencereyi ateşten indirip, muhallebiyi kaselere boşaltınız.
Vegye le a lábast a tűzről és töltse a pudingot tálakba.

Serin bir yerde soğuttuktan sonra servis ediniz.
Miután hűvös helyen lehűlt, tálalja.

Afiyet olsun!
Jó étvágyat!

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!

Email*
Név*