Réteges csokis-banános puding
A mai desszertajánlatot az Isztambulban fellelt hihetetlen változatos és sokszínű pudingfélék intézményének szentelem. Természetes, hogy házi készítésű, tehát egyrészt tudjuk mi van benne, másrészt magunk alakíthatjuk igényeink szerint úgy az édességi fokot, mint az egyes rétegek fajtáit. Én jelen esetben a csokis-banános megoldásra szavaztam, de ez bármi másra is cserélhető. Az első - jelen esetben csokis - réteget hagyjuk lehűlni, majd hűtőszekrényben pihentessük néhány órát. Amikor kellőképpen megszilárdult, akkor csorgassuk rá óvatosan a következő réteget, így az egyes rétegek szépen elkülönülnek egymástól és nem fognak összekeveredni. Amennyiben kettőnél több réteggel dolgozunk, értelemszerűen minden réteget hagyjunk lehűlni, mielőtt a következőt rátennénk.
Díszítésnek használhatunk bármilyen reszeléket, ami illik a puding ízvilágához (pisztácia, mogyoró, kókusz, stb), csokit, díszítőcukrot vagy gyümölcsöt is. Én csokiforgácsot, banánt és egy kocka keserű csokit használtam.
Jó kísérletezést és jó étvágyat!
Kép: Bokorovics Zsolt
MALZEMELER
HOZZÁVALÓK
1 kg süt
1 l tej
1,5 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 ek. rizsliszt
1 yemek kaşığı nişasta
1 ek. keményítő
1 -1/4 çay bardağı şeker
1-1/4 teás csésze cukor
1 yemek kaşığı dolu dolu kakao
1 ek. teljes kakaópor
80 gr bitter çikolata
80 gr keserűcsoki
1 ufak küp tereyağı
1 kis kocka vaj
YAPILIŞI
ELKÉSZÍTÉSE
Csokis puding
Tencereye, çikolata hariç tüm malzemeler karıştırın.
Egy lábasban keverje össze a hozzávalókat, a csoki kivételével.
Orta ateşte sürekli karıştırın.
Közepes lángon folyamatosan kevergesse.
Tüm malzemeler karışınca çikolata kırılarak ekleyin ve kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırın.
A csokit összetörve adja az összekevert hozzávalókhoz és besűrűsödésig folyamatosan kevergesse.
Puding kıvamına geldiğinde altı kapatıp kaselere pay edin.
A puding állag elérésekor zárja el alatta a gázt és töltse tálakba.
Soğuk servis yapın.
Hidegen tálalja.
Afiyet olsun!
Jó étvágyat!
Banános puding
Malzemeler-Hozzávalók
1 kg süt
1 l tej
2 adet muz
2 db banán
1 su bardağı şeker
1 vizespohár cukor
1 su bardağı un
1 vizespohár liszt
Ceviz, fındık, Hindistan cevizi
dió, mogyoró, kókusz
1 adet vanilya
1 db vanília
Hazırlanışı
Elkészítése
Süt, un, vanilya ve şekerle yoğun bir muhallebi hazırlayın.
Készítsen sűrű pudingot tejjel, liszttel, vaníliával és cukorral.
Karışımı ocaktan alıp içine muzları da ekleyip robottan geçirin.
Vegye le a tűzről a keveréket és tegye bele a robotgépben összeturmixolt banánokat.
Muhallebi kaselere paylaştırın.
A pudingot töltse tálakba.
Üstünü muz ve fındıkla süsleyip dolaba kaldırın.
A tetejét banánnal és mogyoróval díszítse, hagyja a hűtőszekrényben.
2 saat bekledikten sonra muzlu muhallebiniz servise hazır olacaktır.
2 óra pihentetés után a banános puding tálalásra kész lesz.
Afiyet olsun!
Jó étvágyat!
SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!