Paprikás kenyér

Ha már bűnözünk, akkor ne csak az édességekkel tegyük, jöjjön egy kis meleg, omlós, ropogós péksüti is.

Én a recepttől némileg eltértem abban a tekintetben, hogy a zöldséges keveréket nem a tésztára, hanem a tésztába gyúrva tettem. Kétféle sajtot is használtam - trappistát és füstölt parenyica sajtot - melyet apró kockákra vágva szintén belegyúrtam a tésztába, az egész tetejét pedig megszórtam  a kedvenc csípős paprikapelyhemmel. Kisméretű kivajazott és kilisztezett teflon kenyérformákban sütve, igazi kis cuki bucikat kapunk, ahogy a képen is láthatjátok. Aki további tobzódásra vágyik tegyen bele nyugodtan bacont vagy sonkát. Utóbbi esetben viszont óvatosan bánjon a sóval, nehogy túl sok legyen.

Egyszerűen ellenállhatatlan!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

kenyer_fileminimizer.jpg

Kép: Bokorovics Zsolt

Malzemeler
Hozzávalók

Hamur için
A tésztához

4 su bardağı un
4 vizespohár liszt

yarım paket (20 gr) yaş maya
fél csomag (20 gr) élesztő

1 su bardağı ılık süt
1 vizespohár langyos tej

1 çay bardağı sıvı yağ
1 teás csésze növényi olaj

1 çorba kaşığı şeker
1 ek. cukor

1,5 çay kaşığı tuz
1,5 tk. só

Harcı için
A keverékhez

1 adet orta boy kırmızıbiber
1 közepes méretű piros paprika

2 adet yeşilbiber
2 db zöldpaprika

1 tane büyük boy domates
1 db nagyméretű paradicsom

1 tane soğan
1 db hagyma

birkaç diş sarımsak
néhány gerezd fokhagyma

bir tatlı kaşığı biber salçası
1 mokkáskanál paprikaszósz

tuz, karabiber, kimyon, kekik
só, feketebors, kömény, kakkukfű

yarım kalıp peynir
fél kocka sajt

Yapılışı
Elkészítés

Ilık sütü ve şekeri karıştırın.
Keverje össze a langyos tejet a cukorral.

Mayayı da ekleyip köpük köpük olmasını bekleyin.
Adja hozzá az élesztőt és várja meg míg felfut.

Daha sonra sıvıyağı ve unu yoğurma kabına alarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Majd a növényi olajat és a lisztet egy dagasztó tálba téve dolgozza össze, míg a tészta állagot el nem éri.

Harcı için tüm malzemeleri ince ince kıyın baharatları ekleyin ve karıştırın.
Keverje össze az összes hozzávalót az apróra vágott fűszerekkel.

Hazırlayıp fırın tepsine yayılmış mayalı hamur (bir saat kadar kabarması beklenmiş) üzerine harcı döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında kenarları ve altı kızarana kadar pişirin.
Az egy órán át pihentetett élesztős kelt tésztát tegye tepsire, a tetejére öntse rá a keveréket és 180 fokra előmelegített sütőben megpirulásig süsse.

Dilimleyerek servis yapın.
Felszeletelve tálalja.

Afiyet olsun!
Jó étvágyat!

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!

Email*
Név*