Sült tejszínes-szerecsendiós burgonya

Jelen bejegyzésemet az egyszerűség jegyében írom, ugyanis a sült tejszínes-szerecsendiós burgonyához alig néhány összetevő szükséges mindössze, melyeket gyakorlatilag csak össze kell dobálni egy tepsibe és kivárni, míg megsül. Alig kell tehát bármit tennünk és mégis egy finom, krémes, laktató ételt varázsolhatunk mindebből. A burgonya a tejszínben fő meg, erre szánjunk legalább egy órát 180 fokos sütőben. A sajtot csak akkor tegyük rá, ha a burgonyák már puhára főttek. Én most cheddar sajtot használtam, de ezt ízlés szerint más fajtára is lecserélhetitek. Én legközelebb füstölt mozzarella sajttal is ki fogom kipróbálni. Javaslom még, hogy a sót és a szerecsendiót a tejszínbe keverjétek, mert így kóstolgatva tudjátok ellenőrizni, hogy mikor megfelelő a mennyiség számotokra. Amikor elég szerecsendiós-sós, akkor öntsétek a burgonyákra a tejszínt. Miután a sajtot is rátettétek, az elolvadt és az étel elkészült javaslom, hogy szórjátok meg szárított metélőhagymával.

Jó étvágyat!

tejszines_krumpli_fileminimizer.jpg
Fotó: Bokorovics Zsolt

Malzemeler
Hozzávalók

5-6 adet orta boy patates
5-6 db közepes méretű burgonya

1 kutu krema (500 ml)
1 doboz tejszín (500 ml)

4 diş sarımsak
4 gerezd fokhagyma

300 gr kaşar peyniri
300 gr sajt (ez egy török sajt, a fetához hasonló)

1 çay kaşığı muskat rendesi
1 teáskanál reszelt szerecsendió

tuz

Yapılışı
Elkészítése

Patatesleri ve sarımsakları soyun ve ince halkalar halinde doğrayın.
Hámozza meg a burgonyákat és a fokhagymákat, majd vágja vékony karikákra.

Fırın kabınıza patatesleri ve sarımsakları yayın. Muskatı ve tuzu serpin son olarak kremayı üzerinde gezdirin. Alüminyum folyo ile kaplayarak 180 derece önceden ısıtılmış fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
A burgonyákat és a fokhagymákat tegye tepsire. A szerecsendióval és a sóval szórja meg, végül a tetejét a locsolja meg tejszínnel. Fedje le alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben a burgonyák megpuhulásáig süsse.

Patateslerin üzerindeki alüminyum folyoyu alın. Rendelediğiniz kaşar peynirini kremalı patateslerin üzerine serpin. A burgonyák tetejéről vegye le az alufóliát. Szórja meg reszelt sajttal a krémes burgonyák tetejét.

Fırını 200 dereceye getirin, yemeğinizin üzeri fotoğraftaki gibi kızarıncaya kadar fırınlayın ve sıcak servis yapın.
A sütőt állítsa 200 fokra és süsse addig az ételt, míg a teteje olyan ropogós nem lesz, mint a fotón és tálalja melegen.

Afiyet olsun!
Jó étvágyat!

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!

Email*
Név*