Magnólia puding

Mivel pudingból soha nem elég, ezért jöjjön most a magnólia puding fantázianévre hallgató édes bűnbeesés. Nagyon egyszerű elkészíteni és mindemellett szuper finom. Mivel most mindent az eredeti recept szerint, változatlanul készítettem el, így ezúttal nem írnék hozzá egyéb instrukciókat. Ha pontosan követitek az alábbi leírást, szerintem meg fogtok engem érteni :)

Vendégváró finomságnak vagy csak úgy magunknak (mert természetesen megérdemeljük!) is ideális csábítás.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

magnolia_puding_fileminimizer.jpg

Fotó: Bokorovics Zsolt

Malzemeler
Hozzávalók

3 su bardağı süt
3 vizespohár tej

2 adet yumurta sarısı (büyük boy)
2 db tojás sárgája (nagyméretű)

3 yemek kaşığı buğday nişastası
3 ek. búzakeményítő

1,5 çay bardağı toz şeker
1,5 teáscsésze porcukor

1 adet çubuk vanilya ya da 1 paket şekerli vanilin
1 db vaniliarúd vagy 1 cs. vaniliás cukor

1 paket kutu krema (200 ml süt kreması)
1 doboz tejszín (200 ml tejszín)

10-15 adet çilek
10-15 db eper

yarım paket bebe bisküvisi
fél csomag babapiskóta

Yapılışı
Elkészítése

Bebe bisküvilerini blendıra alın ve çekip un haline getirin. Çilekleri yıkayıp süzülmeye bırakın.
A babapiskótákat tegye robotgépbe és darálja liszt állagúra. Az epreket mossa meg és hagyja lecsöpögni.

Vanilya çubuğunu bıçakla ortadan ikiye yarın, bıçağınızla içindeki tohumları kazıyın. Eğer vanilin kullanacaksanız nişasta ile süte katın). 
A vanília rudat késsel szedje középen két részre, a késével a belsejében lévő magokat kaparja ki. Ha vaníliás cukrot fog használni, a keményítővel együtt adja a tejhez.

Tencereye yumurta sarıları, süt, şeker ve vanilya tohumları ile birlikte vanilya çubuğunu alın.
Tegye lábasba a tojások sárgáját, a tejet, a cukrot, a vanília magokat, valamint a vanília rudat is.

Şeker eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Şeker eriyince 3 yemek kaşığı nişastayı ekleyerek kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin.
A cukor felolvadásáig alacsony lángon kevergetve főzze. A cukor elolvadásakor 3 ek. keményítő hozzáadásával a kívánt állag elérésig folytassa a főzést.

Muhallebi kıvamı alıp, baloncuklar çıkmaya başlayınca içine kremayı ilave edin ve tekrar yoğunlaşmaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
Amikor elérte a puding állagot és elkezdenek buborékok képződni benne, adja hozzá a tejszínt és az újraforrás megkezdődéséig kevergetve főzze, majd vegye le a tűzhelyről.

4 kupun diplerine 2 şer yemek kaşığı bisküvi kırıntısı koyun. İnce ince dilimlediğiniz çilekleri cam kupun içine bastırarak dizin. Üzerine puding koyun.
4 tálka aljára 2 ek. babapiskóta morzsát tegyen. Az üvegtálkák belsejébe nyomkodjon körben vékonyra vágott epreket. A tetejére pudingot tegyen.

Tüm kupları doldurunca üzerlerine kalana bisküvi kırıntılarını serpiştirin ve soğuması için buzdolabına alın.
Az összes megtöltött tálka tetejét szórja meg babapiskótával és a hűtéshez tegye hűtőszekrénybe.

Dolaptan çıkarttığınız pudingleri bütün birer çilek ve çikolata sos ile süsleyerek servis yapın.
A hűtőből kivett pudingokat egész szem eperrel és csokiszósszal díszítve tálalja.

Afiyet olsun!
Jó étvágyat!

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!

Email*
Név*