Sültpaprikás borsósaláta

A nagy melegben gondolom, nem vagyok egyedül azzal, hogy nem szeretnék nagyon nehéz ételeket fogyasztani, de enni azért mégiscsak kellene valamit persze. Ebből kiindulva választottam az alábbi receptet mára, melyet ezúton osztok meg Veletek. Könnyű, kellemes saláta, mely az uborkától és a citromtól igazán friss ízt kap. A sózással kapcsolatban azt ajánlom, hogy a szószba inkább kevesebb sót tegyetek először, majd miután az egész saláta összeállt, utána adjatok hozzá sót még, amennyiben ez szükséges. Így elkerülhető az étel elsózása. A szószhoz fél, maximum egy citrom leve bőségesen elegendő. Grill húsok mellé, de magában is kiváló.

Próbáljátok ki, jó étvágyat kívánok hozzá!

sultpaprikas_borsosalata.jpg

Fotó: Bokorovics Zsolt

Malzemeler - Hozzávalók

1 kg bezelye yada 1 kutu konserve bezelye
1 kg borsó vagy 1 doboz konzerv borsó

1 kutu mısır
1 doboz kukorica

4-5 adet közlenmiş biber
4-5 db sültpaprika

10 adet kornişon turşu
10 db ecetes uborka

2-3 dal taze soğan
2-3 szál újhagyma

maydanoz
petrezselyem

Sosu İçin – A szószhoz

zeytin yağı,
olivaolaj

limon,
citrom

tuz.

Yapılışı – Elkészítése

Bezelyeleri haşlayalım.
Pároljuk meg a borsókat.

Bezelyeler hazır kullanılacaksa su ile yıkayıp suyunu süzdürelim.
Ha kész borsót fogunk használni, vízzel mossuk meg és szűrjük le.

Bir kaseye bezelyeleri, mısırı, küp şeklinde doğradığımız kornişonu, ince ince doğradığımız közlenmiş biberi ve ince ince doğradığımız soğanı koyalım.
Tegyük egy tálba a borsókat, a kukoricát, a kockára vágott uborkát, az apróra vágott sültpaprikát és az apróra vágott hagymát.

Sonra malzemeleri harmanlayalım.
Aztán keverjük össze a hozzávalókat.

Sosu için; bir kaba zeytin yağını, limonu ve tuzu koyup karıştıralım.
A szószhoz: tegyük egy tálba az olívaolajat, a citromot és a sót, majd keverjük össze.

Sosu bezelyeli harcın üzerine dökelim ve karıştıralım.
A szószt öntsük a borsós keverékre és keverjük össze.

Daha sonra servis tabağına koyup servis yapalım.
Majd tegyük tálalótányérra és szolgáljuk fel.

Afiyet olsun.
Jó étvágyat!

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!

Email*
Név*