Kókuszos burgonya

Egy kedves ismerősömtől kaptam egy menő török gasztromagazint, melyben egy csomó jó recept közt megbújva találtam a most következő kókuszos burgonyát. Izgalmasnak hangzott a gondolat, úgyhogy belevetettem magam és gyorsan meg is csináltam. A recepttől a mennyiségek tekintetében tértem el, mivel én 6 db újburgonyát, 6 ek. vajat és 3 tojássárgáját használtam fel hozzá. Kókuszreszelékből pedig 4 evőkanálnyit. Nem vacakoltam továbbá a habzsákkal sem, olajjal kikent muffin formában sütöttem meg az adagokat.

Krémes, vajas ízvilágú burgonyás köret lesz belőle, melyet sült húsok mellé ajánlok.

Jó étvágyat!

kokuszos_krumplipure_fileminimizer.jpg

Kép: Bokorovics Zsolt

Malzemeler - Hozzávalók

1 adet patates
1 db burgonya

1 çorba kaşığı tereyağı
1 ek. vaj

2 adet yumurtanın sarısı
2 db tojássárgája

1 adet yumurta
1 db tojás

hindistancevizi
kókusz

karabiber
feketebors

tuz

Hazırlanışı - Elkészítése

Patatesleri haşlayıp, püre yapın.
Főzze meg a burgonyákat és készítsen pürét.

Hindistancevizi, karabiber, tuz ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Adja hozzá a kókuszt, feketeborsot, sót és vajat, majd keverje össze.

İçine yumurta sarılarını ilave edip, tekrar karıştırın. 
Adja hozzá a tojás sárgákat és újra keverje össze.

Karışımı sıkma torbasına doldurun ve yağlanmış bir tepsiye şekil vererek sıkın.
A keveréket töltse habzsákba és formát adva nyomja az olajjal kikent tepsire.

1 adet çırpılmış yumurtayı üzerlerine sürün. 
Kenje meg a tetejüket egy felvert tojással.

150 derece fırında üzerleri sararıncaya kadar pişirin.
150 fokos sütőben süsse addig, míg aranysárga nem lesz.

Afiyet olsun.
Jó étvágyat!

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!

Email*
Név*