Kókuszos burgonya
Egy kedves ismerősömtől kaptam egy menő török gasztromagazint, melyben egy csomó jó recept közt megbújva találtam a most következő kókuszos burgonyát. Izgalmasnak hangzott a gondolat, úgyhogy belevetettem magam és gyorsan meg is csináltam. A recepttől a mennyiségek tekintetében tértem el, mivel én 6 db újburgonyát, 6 ek. vajat és 3 tojássárgáját használtam fel hozzá. Kókuszreszelékből pedig 4 evőkanálnyit. Nem vacakoltam továbbá a habzsákkal sem, olajjal kikent muffin formában sütöttem meg az adagokat.
Krémes, vajas ízvilágú burgonyás köret lesz belőle, melyet sült húsok mellé ajánlok.
Jó étvágyat!
Kép: Bokorovics Zsolt
Malzemeler - Hozzávalók
1 adet patates
1 db burgonya
1 çorba kaşığı tereyağı
1 ek. vaj
2 adet yumurtanın sarısı
2 db tojássárgája
1 adet yumurta
1 db tojás
hindistancevizi
kókusz
karabiber
feketebors
tuz
só
Hazırlanışı - Elkészítése
Patatesleri haşlayıp, püre yapın.
Főzze meg a burgonyákat és készítsen pürét.
Hindistancevizi, karabiber, tuz ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Adja hozzá a kókuszt, feketeborsot, sót és vajat, majd keverje össze.
İçine yumurta sarılarını ilave edip, tekrar karıştırın.
Adja hozzá a tojás sárgákat és újra keverje össze.
Karışımı sıkma torbasına doldurun ve yağlanmış bir tepsiye şekil vererek sıkın.
A keveréket töltse habzsákba és formát adva nyomja az olajjal kikent tepsire.
1 adet çırpılmış yumurtayı üzerlerine sürün.
Kenje meg a tetejüket egy felvert tojással.
150 derece fırında üzerleri sararıncaya kadar pişirin.
150 fokos sütőben süsse addig, míg aranysárga nem lesz.
Afiyet olsun.
Jó étvágyat!
SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!