Rózsás-mentás limonádé
Ismét támad a meleg és persze le is vagyok maradva az italos posztokkal, ezért úgy gondoltam most ennek szentelem magam. Mivel volt itthon rózsavizem, így a mai választásom a rózsás-mentás limonádéra esett, melyet sok szeretettel ajánlok ezúton figyelmetekbe. Egy megjegyzés: az egy vizespohárnyi cukrot olvasszátok fel egy vizespohár vízben. A receptben olvasható 1 liter vízmennyiség ezen felül értendő.
Mindenféleképpen jól lehűtve, sok mentalevéllel és sok jéggel fogyasszátok!
Hűs, frissítő és egzotikus!
Egészségetekre!
Kép: Bokorovics Zsolt
Malzemeler - Hozzávalók
1 litre su
1 liter víz
1 su bardağı toz şeker
1 vizespohár porcukor
5 adet limonun suyu (350 ml.)
5 citrom leve (350 ml)
30 ml. doğal gül suyu
30 ml természetes rózsavíz
Servis için – A felszolgáláshoz
Nane yaprakları ve buz
Mentalevelek és jég
Hazırlanışı - Elkészítése
Toz şekeri 1 su bardağı suyla birlikte bir tencerede kaynatın.
A porcukrot 1 vizespohár vízzel forralja fel egy lábasban.
Şeker suyun içinde eriyince ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.
Mikor a cukor felolvad a vízben zárja el a gázt és hagyja kihűlni.
Soğuyan şeker-su karışımının üzerine süzgeçten geçirdiğiniz limon suyunu, gül suyunu ve suyu ekleyin ve karıştırın.
A kihűlt cukros-vizes keverékhez adja hozzá az átszűrt citromlevet, rózsavizet és vizet, majd keverje össze.
Nane yaprakları ve buzla servis yapın.
Mentalevelekkel és jéggel szolgálja fel.
Şerefe!
Egészségére!
SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!