Pisztáciás bárányborda

A mai receptem egy igazán fejedelmi ételt mutat be, bátran ajánlom hát minden olyan esetre, amikor valami igazán különlegeset szeretnénk készíteni. Elkészítése ráadásul tényleg nagyon egyszerű. Pisztáciából én sós verziót használtam, amennyiben ti is így tesztek, csak óvatosan sózzátok meg a húst. Megjegyzésként írom, hogy a 200 fokos, előmelegített sütőben 7 percig sütve (ahogy a recept írja) a húsok számomra nem voltak kellőképpen átsülve, így visszatettem további 7 percre. Nálam ekkorra érték el azt az állapotot, amit a steak sütésénél a medium (közepesen átsült) kategóriába sorolunk. Szerecsendiós burgonyapürét készítettem hozzá, sok vajjal és tejszínnel, habosra keverve. Érdemes kipróbálni!

Jó étvágyat!

pisztacias_barany_borda_fileminimizer.jpg

Kép: Bokorovics Zsolt

Malzemeler - Hozzávalók

8 kuzu kalem pirzola
8 bárányborda

4-5 yemek kaşığı toz Antep Fıstığı
4-5 ek. pisztáciapor

1 yemek kaşığı hardal (varsa dijon hardalı)
1 ek. mustár (ha van, dijoni mustár)

tuz

karabiber (varsa taze çekilmiş)
fekete bors (ha van, frissen őrölt)

Yapılışı - Elkészítése

Pirzolaların her iki tarafını tuzlayıp karabiber ile tatlandırın.
A báránybordák mindkét oldalát sózza meg és ízesítse fekete borssal.

Kızgın ızgara ya da tavada her iki yanı hafifçe kabuk bağlayıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
Grillen vagy serpenyőben addig süsse mindkét oldalát, míg enyhén kéreg nem képződik rajta és színt nem kap.

Pişen pirzolalarınıza yumurta fırçası ya da elinizle hardalı hafifçe üzerini kaplayacak kadar sürün.
A megsült báránybordákat tojáskenő ecsettel vagy a kezével enyhén kenje be teljesen mustárral.

Hardal sürdüğünüz pirzolaları Antep fıstığına bulayın.
A mustárral megkent báránybordákat forgassa pisztáciába.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 6-7 dakika kadar fırınlayın, fırından alarak sıcak servis yapın.
Előmelegített 200 fokos sütőben 6-7 percig süsse, a sütőből kivéve melegen tálalja.

Afiyet olsun.
Jó étvágyat!

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!

Email*
Név*