Zöldséges póréhagyma krémleves

Régen készítettem levest, ezért ma egy nagyon egyszerűen elkészíthetőt hoztam nektek, melyet ezúton ajánlok figyelmetekbe. Tartalmas krémleves lesz belőle, ezért ha főételt is készítetek mellé, abból egy könnyű fajtát válasszatok. A leves mellé ajánlott öntet természetesen csak egy lehetőség, ízlés szerint levesbetéttel, például fűszeres, pirított kenyérkockával is helyettesíthető. Igazi lélekmelengető krémleves, mely a hűvösebb időkben is jól jöhet majd. 

Jó étvágyat!

zoldseges_p_hagyma_kr_leves_fileminimizer.jpg

Kép: Bokorovics Zsolt

Malzemeler-Hozzávalók

2 dal pırasa
2 szál póréhagyma

1 adet orta boy havuç
1 db közepes méretű répa

1 adet orta boy patates
1 db közepes méretű burgonya

1 adet orta boy soğan
1 db közepes méretű hagyma

1 litre et suyu ya da 1 litre su + 2 et bulyon
1 liter húsleves vagy 1 liter víz + 2 leveskocka

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 ek. olivaolaj

Tuz (bulyon kulanırsanız gerek yok)
Só (nem szükséges, ha leveskockát használna)

Sosu için – Az öntethez

Zeytinyağı
Olívaolaj

Kırmızı pulbiber
Piros paprikapehely

İsteğe göre kekik
Ízlés szerint kakukkfű

Yapılışı - Elkészítése

Pırasaların beyaz saplarının varsa kök kısımlarını kesin.
Ha van rajta, a póréhagymák fehér részein lévő gyökeret vágja le.

İlk katmanı bıçak yardımıyla çizerek çıkarın.
Az első réteget lekaparva távolítsa el egy kés segítségével.

Havuçları, patatesi ve soğanı soyun, pırasalarla birlikte doğrayın.
A répákat, burgonyát és a hagymát hámozza meg, a póréhagymákkal együtt aprítsa fel.

Zeytinyağını tencereye alın, tüm malzemeyi ilave ederek 4-5 dakika kadar pırasalar ve soğan yumuşayıp hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.
Az olívaolajat öntse lábasba és az összes hozzávaló hozzáadásával 4-5 percig, a póréhagymák és a hagyma megpuhulásáig, valamint rózsaszínűvé (üvegessé) válásáig pirítsa.

Sıcak suyu ve bulyonu tencereye ilave ederek 13-14 dakika kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.
A meleg vizet és leveskockát a lábasba téve 13-14 percig fedővel lezárva, alacsony lángon főzze.

Yumuşayan sebzeleri blenderdan geçirin.
A megfőtt zöldségeket turmixolja össze.

Üzerine küçük bir cezvede kızdırdığınız zeytinyağı ve pul biberi dökerek servis yapın.
A tetejére öntsön a kis kávékiöntőben összepirított olívaolaj és paprikapehely keverékéből, majd tálalja.

Afiyet olsun.
Jó étvágyat!

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!

Email*
Név*