Házi készítésű forró csoki

A mostanában gyakran előforduló hűvös, ködös (=gusztustalan) időben nincs is kedve kimenni az embernek. Sokkal jobban esik ilyentájt bekuckózni egy puha, meleg takaró alá és az édes semmittevés jegyében, mondjuk kifulladásig sorozatokat nézni, ahogy én is tettem ezen a hétvégén. Ilyen fajta programokhoz ajánlom a mai receptet: a házi készítésű forró csokit. Gyorsan elkészíthető, egyszerű és ha úgy tartja kedvetek extra hozzávalókkal is fűszerezhetitek (például chillivel, levendulával, fahéjjal, stb.) és persze tejszínhabot rátéve még teljesebbé tehetitek az élményt.

Jó étvágyat!

forro_csoki_fileminimizer.jpg

Kép: Bokorovics Zsolt

Malzemeler-Hozzávalók

1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 ek. búzakeményítő

2 yemek kaşığı kakao
2 ek. kakaó

2 su bardağı süt
2 vizespohár tej

3 yemek kaşığı toz şeker
3 ek. porcukor

1 tatlı kaşığı tereyağı
1 mokkáskanál vaj

yarım su bardağı bitter çikolata
fél vizespohár keserű csoki

Yapılışı - Elkészítése
Nişasta, kakao ve toz şekeri sos tenceresine alın.
A keményítőt, kakaót és porcukrot tegye szószos lábasba.

Üzerine azar azar sütü ilave ederek topak kaşmayıncaya kadar çırpın.
A tejet lassanként hozzáadva addig dolgozza össze, míg homogén masszát nem kap.

Ocağı açın, orta ateşte sos kıvam alıncaya kadar pişirin.
Nyissa ki a gázt és közepes lángon, a mártás állag eléréséig főzze.

Kıvam alan sosa çikolata ve tereyağını ekleyerek ocaktan alın.
A mártás állagúvá vált szószhoz adja hozzá a csokit és vajat, majd vegye le a tűzről.

Çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
Kevergesse addig, míg a csoki teljesen elolvad.

Çikolata eridikten sonra kabuk bağlamaması için ara sıra karıştırarak soğutun.
Miután a csoki elolvadt, időközönként megkeverve hűtse le, hogy ne képződjön réteg rajta.

İsterseniz soğuduktan sonra kullanabilirsiniz isterseniz de kapaklı bir kavanoza koyarak buzdolabında 3 gün kadar muhafaza edin.
Ha szeretné, felhasználhatja lehűlés után is; zárható üvegben tárolva, hűtőszekrényben 3 napig is eltartható.

Afiyet olsun.
Jó étvágyat!

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!

Email*
Név*

 

Címkék: ital, csoki, desszert