Gránátalmás-mandulás bárány
Ma egy különleges fogást hoztam Nektek: ez a gránátalmás-mandulás bárány. Aki esetleg idegenkedik a bárányhús erőteljes ízétől, marhahússal is nyugodtan elkészítheti. A mandulát pirítsátok meg száraz serpenyőben mielőtt az ételbe teszitek. Én a gránátalma magokat csak a végén tettem bele, illetve paprikaszószos piláfot készítettem hozzá. Ez természetesen nem kötelező, bármilyen más rizskörettel vagy burgonyapürével is finom.
Jó étvágyat!
Kép: Bokorovics Zsolt
Hozzávalók – Malzemeler:
500 g kockára vágott bárányhús
500 g kuşbaşı kuzu eti
Só
Tuz
Feketebors
Karabiber
1 hagyma
1 soğan
Fél teáspohár olívaolaj
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 ek. paradicsomszósz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 vizespohár gránátalma mag
1 su bardağı nar tanesi
1 ek. liszt
1 yemek kaşığı un
Fél vizespohár melegvíz
Yarım su bardağı sıcak su
1 vizespohár héj nélküli mandula
1 su bardağı kabuksuz badem
5-6 szál petrezselyem
5-6 dal maydanoz
Hazırlanışı:
A bárányhúst tegye egy tálba.
Kuşbaşı kuzu etini bir kaseye alın.
Szórja meg sóval és feketeborssal.
Üzerine tuz ve karabiber serpin.
A finomra vágott hagymát olívaolajban pirítsa üvegesre.
Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
A paradicsomszószt, húsokat és a gránátalmát adja hozzá és szórja meg liszttel.
Salça, etler ve narı ekleyip un serpin.
Pirítsa addig amíg a húsok színt nem kapnak.
Etlerin rengi dönene kadar kavurun.
Adja hozzá a meleg vizet és addig főzze, míg a húsok alaposan meg nem puhulnak.
Sıcak suyu ilave edip etler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Mikor már közeleg az idő, hogy levegye a tűzről, adja hozzá a mandulát és a nagy darabokra vágott petrezselyem leveleket.
Ocaktan almaya yakın badem ve iri doğradığınız maydanoz yapraklarını ilave edin.
Melegen tálalja.
Sıcak servis yapın.
Jó étvágyat!
Afiyet olsun.
>