Töltött gomba

Ma egy könnyű, zöldséges ételt ajánlok figyelmetekbe: a töltött gombát. Amennyiben nem kaptok grillgombát, hagyományos csiperkegombából is bátran elkészíthető, maximum egy kicsivel tovább tart a kisebb méretük miatt. Az ételre szórt sajt is mehet abszolút ízlés szerint, én most füstölt trappista sajtot használtam hozzá, míg a krémsajtból a natúr verziót választottam. Az alaprecept természetesen tovább dúsítható hússal is, például sonkával vagy szalonnával, utóbbi esetekben vigyázzunk a só mennyiségével, kóstolgassuk a keveréket, nehogy túl sós legyen. A sütésnél pici vizet öntöttem alá, kb. 20 perc sütési időre volt szükségem 200 fokon. Szerecsendiós burgonyapürét készítettem hozzá.

Jó étvágyat!

toltott_gomba.jpg

Kép: Bokorovics Zsolt

Hozzávalók - Malzemeler

7-8 grillgomba
7-8 adet ızgaralık mantar

1 db kápia paprika
1 adet kapya biberi

3 gerezd fokhagyma
3 diş sarımsak

2 ek. vaj
2 yemek kaşığı tereyağı


Tuz

Feketebors
Karabiber

3 ek. krémsajt
3 yemek kaşığı krem peynir

½ vizespohár reszelt parmezán (vagy más sajt – ízlés szerint)
½ su bardağı parmesan – rende (ya da başka peynir – isteğe göre)

petrezselyem
maydanoz

Elkészítése - Hazırlanışı

A fokhagymákat alaposan zúzza össze.
Sarımsakları iyice ezin.

A gombák közepét vágja ki és a kápia paprikával együtt vágja azokat apróra.
Mantarların ortasını çıkartın ve kapya biberiyle beraber ince ince doğrayın.

Melegítse fel a serpenyőt, a vajat, a gombákat és a paprikákat helyezze bele és a levük elpárolgásáig főzze.
Tavayı ısıtıp tereyağı, mantarları, biberleri koyun ve sularını salana kadar pişirin.

Adja hozzá a fokhagymákat, ízesítse sóval és feketeborssal, majd egy-két percig pirítsa tovább.
Sarımsakları ilave edin, tuz ve karabiberi tatlandırın ve 1-2 dakika daha soteleyin.

Amikor a keverék megfőtt, tegye egy tálba, adja hozzá a krémsajtot és alaposan keverje össze.
Pişince karışımı bir kaseye alın, krem peynirini ekleyip iyice karıştırın.

Ezzel a keverékkel töltse meg a gombákat, a tetejére szórjon parmezánsajtot (vagy más sajtot ízlés szerint) és előmelegített sütőben tizenöt-húsz percig süsse, majd tálalja.
Bu karışımla mantarların ortasını doldurun, üzerlerine rendelenmiş parmesan (ya da başka peynir – isteğe göre) serpin ve önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip servis edin.

Petrezselyemmel díszítheti.
Maydanoz ile süslenebilirsiniiz.

Jó étvágyat!
Afiyet olsun!

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!

Email*
Név*