Serpenyős pizza

Érdekes receptre bukkantam, melyet rögtön meg is szeretnék osztani Veletek. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne gyorsan finomat enni, ugyanis a nem túl bonyolult előkészületek elvégzése után mindössze öt percre van szükség ahhoz, hogy kész pizzát süssünk magunknak, ráadásul még a sütőt sem kell bekapcsolni, csak egy jó serpenyőre van szükség. A szuper egyszerű tészta összeállítása után - amit a serpenyőbe kell kanalazni és szépen elegyengetni - csak meg kell kenni paradicsomszósszal, majd rá kell dobálni a kívánt hozzávalókat, ami természetesen ízlésünk szerint eltérhet az alábbi receptben olvashatóktól (én is kicsit eltértem). Ezután alacsony lángon/fokozaton fedővel lefedve körülbelül öt percig (érdemes figyelni a tészta alját nehogy megégjen) süssük és készen is vagyunk. Aki szereti, teljes kiőrlésű liszttel készült verzióban is kipróbálhatja, úgy is nagyon finom lesz.

Remek recept, próbáljátok ki!

sp.jpg

Kép: Bokorovics Zsolt

Hozzávalók - Malzemeler

Fél kávéscsésze növényi olaj (a tésztához)
Yarım kahve fincanı ayçiçek yağ (hamur için)

1 db tojás
1 adet yumurta

2 kávéscsésze joghurt
2 kahve fincanı yoğurt

3 kávéscsésze liszt
3 kahve fincanı un

Fél teáskanál szódabikarbóna
Yarım çay bardağı karbonat

1 teáskanál só
1 çay kaşığı tuz

1-2 evőkanál növényi olaj (sütéshez)
1-2 yemek kaşığı ayçiçek yağ (kızartma için)

1 evőkanál paradicsomszósz
1 yemek kaşığı salça

1 vizespohár víz (ha a paradicsomszósz túl sűrű lenne)
1 su bardağı su (eğer salça çok yoğunsa)

1 teáskanál kakukkfű
1 çay kaşığı kekik

1 vizespohár sajt /trappista jellegű/
1 su bardağı kaşar peyniri

1 db kolbász
1 adet parmak sucuk

1 vizespohár olajbogyó
1 su bardağı zeytin

1 vizespohár kukorica
1 su bardağı mısır

1 vizespohár gomba
1 su bardağı mantar

2 db zöldpaprika
2 adet yeşil biber

2 db kápia paprika
2 adet kaypa biber

Hogyan készül? - Nasıl Yapılır?

A gombát, kápia paprikát, kolbászt vágja fel.
Mantar, kapya biber, yeşilbiber, sucuk doğranır.

A tojást, joghurtot, lisztet, sót robotgép segítségével keverje össze.
Yumurta, yoğurt, un, tuz blender yardımı ile karıştırılır.

Öntsön olajat a serpenyőbe, majd borítsa bele a tésztakeveréket.
Ayçiçek yağı dökülür, hamur karışımı tencere tabanına dökülür.

A paradicsomos szósszal kenje meg a tetejét.
Salçalı sos üzerine eklenir.

Adja hozzá a kakukkfüvet, sajtot, gombát, kolbászt, kápia paprikát, zöldpaprikát, kukoricát, olajbogyót.
Kekik, kaşar peyniri, mantar, sucuk, kapya biber, yeşilbiber, mısır, zeytin ilave edilir.

Fedje le a tetejét, hagyja megsülni (kb. 5 perc alacsony lángon) és adjon hozzá reszelt sajtot.
Kapağı kapatılı, pişmeye bırakılır (yaklaşık 5 dakika kışık ateşte) ve kaşar rendesi ilave edilir.

Jó étvágyat!
Afiyet olsun!

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!

Email*
Név*