Tenger gyümölcsei egytálétel zöldségekkel

Szuper receptekkel jöttem haza nemrég Isztambulból, melyekből szemezgetve szeretném Veletek megosztani az alábbi étel leírását. A zöldséges, tenger gyümölcsei egytálétel egy igazán laktató finomság, önmagában is megállja a helyét, de köret is bátran készíthető hozzá; én paradicsomos piláffal készítettem. Az ételhez tenger gyümölcsei mixet használtam, de ízlés szerint használható csak rák/hal/kagyló is. Nagyon finom, tartalmas, ugyanakkor egészséges étel, érdemes kipróbálni!

Jó étvágyat!

20180318_203021_egytaletel.jpg

Kép forrása: Bokorovics Tímea - saját fotó

Hozzávalók - Malzemeler

500 g tenger gyümölcsei keverék
500 g karışık deniz ürünleri

Fél vizespohár olívaolaj
Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 db vöröshagyma
2 adet kuru soğan

2 db sárgarépa
2 adet havuç

1 db burgonya
1 adet patates

1 db kisméretű zellergumó
1 adet küçük boy kereviz kökü

1 db paradicsom
1 adet domates

4 gerezd fokhagyma
4 diş sarımsak

1 mokkáskanál liszt
1 tatlı kaşığı un

1 teáskanál porcukor
1 çay kaşığı tozşeker

1 csokor petrezselyem
1 demet maydanoz

3/4 vizespohár víz
3/4 su bardağı su

Ízlés szerint só
İsteğe göre tuz

Elkészítése - Yapılışı

Az apróra vágott hagymát olívaolajban pirítsuk üvegesre.
İnce kıyılmış soğan zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.

Dobjuk a tetejére a kis darabokra vágott répát és folytassuk a pirítást.
Üzerine küçük parçalara doğranmış havuç atılıp kavurmaya devam edilir.

A megpucolt, kockára vágott burgonya, zeller, fokhagyma és porcukor, só hozzáadása után, kevés vízzel főzzük addig, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
Kabukları soyulmuş tavla zarı büyüklüğündeki patatesler, kereviz, sarımsak ve tozşeker, tuz da katıldıktan sonra sebzeler yumuşayıncaya kadar az su eklenip pişilir.

Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomokat és főzzük addig míg meg nem puhulnak.
İçine küçük küçük kesilmiş domatesler ilave edilip yumusayıncaya kadar pişilir.

Végül a tenger gyümölcsei keveréket is adjuk hozzá és folytassuk a főzést körülbelül további 10 percig.
En sonunda karışık deniz ürünleri de eklenip yaklaşık 10 dakika daha pişirmeye devam edilir.

Tegyük a keveréket szervírozó tálba és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Karışım servis kabına alınıp üzerine maydanozlar serpiştirerek servis edilir.

Jó étvágyat!
Afiyet olsun!


SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!

Email*
Név*