Sült szardella

Mai receptajánlatomban egy igen népszerű török ételt szeretnék bemutatni Nektek: az a hamsi tava avagy a sült szardella. Én egy kiló szardellát használtam. Az előkészítése elég pepecselős, mivel a halakat egyesével kell megtisztítani a fejüktől és a belső részeiktől (én a halak gerincét is kiszedtem és a halhúst ezt követően szétnyitottam), ezt tehetjük kézzel vagy nagyon óvatosan egy éles késsel is. Mindenképpen alaposan mossuk és csepegtessük le ezután a halakat, majd következhet a sózás és a kukoricalisztbe forgatás, végül az aranybarnára sütés. Ha két szardella szeletet összetapasztunk és együtt sütjük meg, vastagabb-halasabb ízű falatok lesznek belőle, míg ha csak önmagában egyet sütünk, inkább chips állagú ételt kapunk. Mindkét megoldás finom, ízlés szerint variálható. Salátával és sült krumplival, melegen és ropogósan tálaltam.

Jó étvágyat!

hamsi_fileminimizer.jpg

Kép: Bokorovics Zsolt

Hozzávalók - Malzemeler

Szardella
Hamsi

Kukoricaliszt
Mısır unu

Növényi olaj
Sıvı yağ


Tuz

Elkészítése  - Yapılışı

A szardellák megtisztítását követően (a fejét tépje le, a belsejét vegye ki) alaposan mossa meg őket és egy tálba téve hintse meg elegendő sóval.
Balıkların temizledikten sonra (kafasını koparıp, içini boşaltın) iyice yıkayın ve bir kaba koyarak yeteri kadar tuz serpin. 

Egy tányérra tegyen kukoricalisztet és forgassa meg benne a szardellákat.
Hamsileri, tabağa koyduğunuz mısır ununa bulayın.

Egy serpenyőbe tegyen kevés növényi olajat és felhevítést követően rendezze el benne a halakat.
Tavaya az miktarda sıvı yağ koyup yağ kızdıktan sonra balıkları dizin.

A halak alsó részének megsütését követően, ha van, egy lapos fedő segítségével, ha nincs, egyesével fordítsa meg őket és miután mindkét oldaluk megsült, tegye tálalótányérra.
Balıkların alt kısmı kızardıktan sonra düz bir kapak varsa onunla yoksa tek tek çevirin ve her iki yüzleri kızardığında servis tabağına alın.

Jó étvágyat!
Afiyet olsun!

 

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!

Email*
Név*