Körtés-joghurtos süti
Jöjjön egy kis boldogsághormon ismét, mert süti nélkül nem lehet élni. Én kapcsos tortaformában sütöttem, melyet kivajaztam, de legközelebb sütőpapírral bélelve fogom, mivel a krém meglehetősen folyós, így kissé csöpögött a sütés első felében a forma alján. Ezt megelőzendő javaslom a sütőpapíros megoldást. A körte helyett bármilyen más gyümölcs is használható, ízlés szerint. A tetejét vaníliával vagy csokiforgáccsal is megszórhatjátok, csak az íze kedvéért
Jó étvágyat!
Kép: Bokorovics Zsolt
Malzemeler
Hozzávalók
2 su bardağı un
2 vizespohár liszt
100 gram tereyağı
100 gramm vaj
2 adet yumurta
2 db tojás
1 paket kabartma tozu
1 csomag sütőpor
1 paket vanilya
1 csomag vanília
1 çay bardağı toz şeker
1 teáspohár porcukor
Kreması için
A krémhez
4 adet yumurta
4 db tojás
4 çay bardağı toz şeker
4 teáspohár porcukor
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 ek. kukoricakeményítő
1 paket vanilya
1 csomag vanília
1 su bardağı yoğurt
1 vizespohár joghurt
3 yemek kaşığı kuru üzüm
3 ek. mazsola
100 gram tereyağı
100 gramm vaj
yarım çay kaşığı tuz
fél tk. só
Sosu için
A szószhoz
armut (isteğe göre miktar)
körte (ízlés szerinti mennyiség)
yarım çay bardağı su
fél teáscsésze víz
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 ek. kukoricakeményítő
2 kaşık toz şeker
2 kanál porcukor
Nasıl yapılır
Hogyan készül
Armutu su ve şeker ile kıvamını alana kadar pişirin.
Főzze meg a körtét a cukorral a sűrű állag eléréséig.
Su ile açılan nişastayı eklenip kıvamını alana kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
Adja hozzá a vízzel elkevert keményítőt adja hozzá, besűrűsödésig kevergesse, majd hagyja kihűlni.
Kek için tereyağını eritin.
A tésztához olvassza fel a vajat.
Una şeker, vanilya, kabartma tozu eklenip harmanlayın.
Adja a liszthez a cukrot, a vaníliát, a sütőport és keverje össze.
Yumurta ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Adja hozzá a tojást és a vajat, majd keverje el.
Yağlı kek kalıbına hamuru dökün.
A tésztát borítsa kivajazott tortaformába.
Kreması için yumurtanın sarısını şeker, vanilya ile çırpın.
A krémhez dolgozza össze a tojások sárgáját és a cukrot a vaníliával.
Yoğurt ve yağı da ekleyip tekrar karıştırın.
Adja hozzá a joghurtot és vajat, majd keverje el újra.
Yumurta akını tuz ile krema kıvamını alana kadar çırpın.
A tojásfehérjét sóval verje fel, míg a tejszín állagot nem kap.
Yumurta sarısı ile karıştırın.
Keverje össze a tojássárgájával.
Kremayı hamura yayıp 160 derece fırında 1 saat pişirin.
A krémet borítsa a tésztára és 160 fokos sütőben egy órán keresztül süsse.
Pişen keki armutlu sos ile süsleyin.
A megsült sütit díszítse a körtés szósszal.
Afiyet olsun!
Jó étvágyat!
SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!