Körtés-joghurtos süti

Jöjjön egy kis boldogsághormon ismét, mert süti nélkül nem lehet élni. Én kapcsos tortaformában sütöttem, melyet kivajaztam, de legközelebb sütőpapírral bélelve fogom, mivel a krém meglehetősen folyós, így kissé csöpögött a sütés első felében a forma alján. Ezt megelőzendő javaslom a sütőpapíros megoldást. A körte helyett bármilyen más gyümölcs is használható, ízlés szerint. A tetejét vaníliával vagy csokiforgáccsal is megszórhatjátok, csak az íze kedvéért

Jó étvágyat!

kortes_suti_fileminimizer.jpg

Kép: Bokorovics Zsolt

Malzemeler
Hozzávalók

2 su bardağı un
2 vizespohár liszt

100 gram tereyağı
100 gramm vaj

2 adet yumurta
2 db tojás

1 paket kabartma tozu
1 csomag sütőpor

1 paket vanilya
1 csomag vanília

1 çay bardağı toz şeker
1 teáspohár porcukor

Kreması için
A krémhez

4 adet yumurta
4 db tojás

4 çay bardağı toz şeker
4 teáspohár porcukor

1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 ek. kukoricakeményítő

1 paket vanilya
1 csomag vanília

1 su bardağı yoğurt
1 vizespohár joghurt

3 yemek kaşığı kuru üzüm
3 ek. mazsola

100 gram tereyağı
100 gramm vaj

yarım çay kaşığı tuz
fél tk. só

Sosu için
A szószhoz

armut (isteğe göre miktar)
körte (ízlés szerinti mennyiség)

yarım çay bardağı su
fél teáscsésze víz

1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 ek. kukoricakeményítő

2 kaşık toz şeker
2 kanál porcukor

Nasıl yapılır
Hogyan készül

Armutu su ve şeker ile kıvamını alana kadar pişirin.
Főzze meg a körtét a cukorral a sűrű állag eléréséig.

Su ile açılan nişastayı eklenip kıvamını alana kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
Adja hozzá a vízzel elkevert keményítőt adja hozzá, besűrűsödésig kevergesse, majd hagyja kihűlni.

Kek için tereyağını eritin.
A tésztához olvassza fel a vajat.

Una şeker, vanilya, kabartma tozu eklenip harmanlayın.
Adja a liszthez a cukrot, a vaníliát, a sütőport és keverje össze.

Yumurta ve tereyağını ekleyip karıştırın. 
Adja hozzá a tojást és a vajat, majd keverje el.

Yağlı kek kalıbına hamuru dökün.
A tésztát borítsa kivajazott tortaformába.

Kreması için yumurtanın sarısını şeker, vanilya ile çırpın. 
A krémhez dolgozza össze a tojások sárgáját és a cukrot a vaníliával.

Yoğurt ve yağı da ekleyip tekrar karıştırın.
Adja hozzá a joghurtot és vajat, majd keverje el újra.

Yumurta akını tuz ile krema kıvamını alana kadar çırpın.
A tojásfehérjét sóval verje fel, míg a tejszín állagot nem kap.

Yumurta sarısı ile karıştırın.
Keverje össze a tojássárgájával.

Kremayı hamura yayıp 160 derece fırında 1 saat pişirin.  
A krémet borítsa a tésztára és 160 fokos sütőben egy órán keresztül süsse.

Pişen keki armutlu sos ile süsleyin. 
A megsült sütit díszítse a körtés szósszal.

Afiyet olsun!
Jó étvágyat!

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!

Email*
Név*