Tejszínes-kókusztejes csirke

Mai receptajánlatom egy tartalmas, tejszínes-kókusztejes, fűszeres csirkés étel, mely jó alternatíva lehet ebédre vagy vacsorára a keleties ízek rajongóinak. Két megjegyzésem lenne a recepthez: a citromfű kevés mentával is helyettesíthető, illetve a gyömbérből szárított is jó, ha nem kaptok frisset. Ezen kívül, ha esetleg túl levesesnek éreznétek a hús szószát, egy kis keményítő vagy ételsűrítő segítségével nyugodtan besűríthetitek. Rizses köretet ajánlok mellé.

Jó étvágyat!

tejszines_pulyka-2_fileminimizer.jpg

Kép: Bokorovics Zsolt

Hozzávalók - Malzemeler
4 csirkemell filé
4 fileto tavuk göğüs eti

A páchoz - Sosu için
1 tk. szeletelt friss gyömbér
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil

3 szál citromfű
3 dal limon otu

1 hagyma
1 soğan

1 ek. curry
1 yemek kaşığı köri

1 mk. barnacukor
1 tatlı kaşığı esmer şeker

4 ek. olívaolaj
4 yemek kaşığı zeytinyağı

A főzéshez - Pişirmek için
400 ml kókusztej
400 ml Hindistan cevizi sütü

200 ml tejszín
200 ml krema


Tuz

Feketebors
Karabiber

A tetejére - Üzeri için
Petrezselyem
Maydanoz

Elkészítése - Hazırlanışı:

A páchoz szükséges összes hozzávalót turmixolja össze, míg paszta állagú nem lesz.
Sosu için gerekli olan tüm malzemeleri macun kıvamına gelinceye kadar blenderdan geçirin.

A csirkemellek minden oldalát vonja be a páccal.
Tavuk göğüs etlerinin her tarafını sosa bulayın.

A sütéshez hevítsen egy serpenyőben olívaolajat.
Pişirmek için zeytinyağını bir tavada ısıtın.

A csirkét enyhén pirítsa meg és adja hozzá a kókusztejet, illetve a tejszínt.
Tavuk etlerini hafif kızartın, üzerine Hindistan cevizi sütü, kremayi ilave edin.

Ízesítse sóval és feketeborssal.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Addig főze, míg a csirke leve alaposan el nem fő, illetve meg nem puhul.
Tavuklar suyunu çekip iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Apróra vágott petrezselyemmel díszítve tálalja.
İnce kıyılmış maydanozu ile süsleyerek servis yapın.

Jó étvágyat!
Afiyet olsun!

 

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!

Email*
Név*