Szultán a konyhádban

2015.máj.03.
Írta: Tímea Bokorovics 2 komment

Paprikás kenyér

Ha már bűnözünk, akkor ne csak az édességekkel tegyük, jöjjön egy kis meleg, omlós, ropogós péksüti is. Én a recepttől némileg eltértem abban a tekintetben, hogy a zöldséges keveréket nem a tésztára, hanem a tésztába gyúrva tettem. Kétféle sajtot is használtam - trappistát és füstölt parenyica…

Tovább

Réteges csokis-banános puding

A mai desszertajánlatot az Isztambulban fellelt hihetetlen változatos és sokszínű pudingfélék intézményének szentelem. Természetes, hogy házi készítésű, tehát egyrészt tudjuk mi van benne, másrészt magunk alakíthatjuk igényeink szerint úgy az édességi fokot, mint az egyes rétegek fajtáit. Én jelen…

Tovább

Karfiolkrémleves chilis vajjal

Új posztomban ismét egy krémlevest ajánlok, mely újfent igazolja, miért szeretem ezeket az ételeket: gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul alig néhány hozzávaló szükséges hozzá, melynek legtöbb eleme általában megtalálható egy háztartásban. Kifejezetten jól jön egy ilyen recept döntésképtelen…

Tovább
süti beállítások módosítása