Paradicsomos torta

Ha valaki nem ette degeszre magát a vöröslencse krémlevessel, amihez ne adj' Isten még evett egy kis meleg és ropogós kenyeret is, mindazoknak ajánlom ezt a receptet, mely a paradicsomos torta névre hallgat. Tortának ugyan nem annyira mondanám, inkább egy vastagtésztás pizza feeling-jéhez lehet hasonlítani. Javaslom, hogy ne sajnáljátok a sajtokat belőle, bátran mehet hozzá, amennyit csak elbír.

Ha elég ügyesek voltunk, a sütés-főzés végén elérhettek Sajtmennyországba.

Jó étvágyat!

paradicsom_torta.jpg

Kép: Bokorovics Zsolt

Malzemeler
Hozzávalók

250 gr un
250 gr liszt

125 gr tereyağı
125 gr vaj

90 ml su
90 ml víz

Tuz

İç harcı için
A töltelékhez

1 yemek kaşığı un
1 ek. liszt

100 ml süt
100 ml tej

1 yumurta
1 tojás

3 yemek kaşığı krema
3 ek. tejszín

200 gr rendelenmiş peynir
200 gr. reszelt sajt

100 gr krem peynir
100 gr krémsajt

Tuz

Taze öğütülmüş karabiber
frissen őrölt feketebors

Kıyılmış taze fesleğen yaprakları
apróra vágott friss bazsalikom

Üzeri için
A tetejére

3 domates
3 paradicsom

Hazırlanışı - Elkészítése

Un, tuz ve tereyağını hamur yoğurma kabına alın.
Tegye egy keverőtálba a
lisztet, sót és a vajat.

Elinizle ufalayıp karıştırın.
Formázza kézzel kerekre.

Suyu ekleyip yoğurun.
Adjon hozzá vizet és gyúrja össze.

Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
A tésztát tekerje fóliába és 30 percig pihentesse hűtőben.

Tartın iç harcı için un, süt, yumurta, krema, rendelenmiş peynir, krem peynir, tuz, karabiber ve kıyılmış taze fesleğeni bir kapta karıştırın.
A torta töltelékéhez a lisztet, tejet, tojást, tejszínt, reszelt sajtot, krémsajtot, sót, feketeborsot és az apróra vágott bazsalikomot egy tálban keverje össze.

Tart kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hamuru içine yayın.
A tortaforma kivajazása után terítse el benne a tésztát.

Çatalla üzerine delikler açın ve yağlı kağıt serin.
Villával szurkálja meg a tetejét és zsírpapírral takarja le.

Hamurun kabarmaması için yağlı kağıdın üzerine kuru bakliyat serpin.
Hogy a tészta ne emelkedjen el, szórjon a zsírpapír tetejére száraz hüvelyeseket.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8 dakika pişirin.
Előmelegített 200 fokos sütőben 8 percig süsse.

Bakliyatları ve yağlı kağıdı üzerinden alın.
Vegye le a tetejéről a hüvelyeseket és a zsírpapírt.

Hamurun üzerine peynirli iç harcı yayın.
A tészta tetején oszlassa el a sajtos keveréket.

Domatesleri yuvarlak dilimleyip peynirli harcın üzerine dizin.
A paradicsomokat vágja kerek szeletekre és tegye a sajtos keverék tetejére.

Sıcak fırında domatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Meleg sütőben a paradicsomok megpuhulásáig folytassa a sütést.

Sıcak veya ılık servis yapın.
Melegen vagy langyosan tálalja.

Afiyet olsun!
Jó étvágyat!

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!

Email*
Név*