Gránátalmás-mandulás bárány

Ma egy különleges fogást hoztam Nektek: ez a gránátalmás-mandulás bárány. Aki esetleg idegenkedik a bárányhús erőteljes ízétől, marhahússal is nyugodtan elkészítheti. A mandulát pirítsátok meg száraz serpenyőben mielőtt az ételbe teszitek. Én a gránátalma magokat csak a végén tettem bele, illetve paprikaszószos piláfot készítettem hozzá. Ez természetesen nem kötelező, bármilyen más rizskörettel vagy burgonyapürével is finom.

Jó étvágyat!

mandulas-granatalmas_barany.jpg

Kép: Bokorovics Zsolt

Hozzávalók – Malzemeler:

500 g kockára vágott bárányhús
500 g kuşbaşı kuzu eti


Tuz

Feketebors
Karabiber

1 hagyma
1 soğan

Fél teáspohár olívaolaj
Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 ek. paradicsomszósz
1 yemek kaşığı domates salçası

1 vizespohár gránátalma mag
1 su bardağı nar tanesi

1 ek. liszt
1 yemek kaşığı un

Fél vizespohár melegvíz
Yarım su bardağı sıcak su

1 vizespohár héj nélküli mandula
1 su bardağı kabuksuz badem

5-6 szál petrezselyem
5-6 dal maydanoz

Hazırlanışı:

A bárányhúst tegye egy tálba.
Kuşbaşı kuzu etini bir kaseye alın.

Szórja meg sóval és feketeborssal.
Üzerine tuz ve karabiber serpin.

A finomra vágott hagymát olívaolajban pirítsa üvegesre.
Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

A paradicsomszószt, húsokat és a gránátalmát adja hozzá és szórja meg liszttel.
Salça, etler ve narı ekleyip un serpin.

Pirítsa addig amíg a húsok színt nem kapnak.
Etlerin rengi dönene kadar kavurun.

Adja hozzá a meleg vizet és addig főzze, míg a húsok alaposan meg nem puhulnak.
Sıcak suyu ilave edip etler iyice yumuşayana kadar pişirin.

Mikor már közeleg az idő, hogy levegye a tűzről, adja hozzá a mandulát és a nagy darabokra vágott petrezselyem leveleket.
Ocaktan almaya yakın badem ve iri doğradığınız maydanoz yapraklarını ilave edin.

Melegen tálalja.
Sıcak servis yapın.

Jó étvágyat!
Afiyet olsun.

Email*
Név*

 

 

 

>