Diós-gránátalmás petrezselyemsaláta
Ma egy könnyű salátát ajánlok, melynek elkészítéséhez csupán néhány hozzávaló szükséges. A receptben található gránátalmamelasz török élelmiszerboltban beszerezhető. A saláta remek kiegészítője lehet grillhúsoknak vagy halaknak, vendégváráshoz is ideális és néhány perc alatt kész!
Próbáljátok ki, jó étvágyat kívánok hozzá!
Kép: Bokorovics Zsolt
Hozzávalók – Malzemeler
- 2 érett gránátalma
2 olgun nar - 2 nagy csokor petrezselyem
2 büyük demet maydanoz - 1 vizespohár aprított dióbél
1 su bardağı kıydığınız ceviz içi
A mártáshoz - Sos için
- 1 tk. só
1 çay kaşığı tuz - 1 teáspohár szűretlen olívaolaj
1 çay bardağı sızma zeytinyağı - 2 ek. gránátalma melasz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Elkészítése - Hazırlanışı
Tisztítsa meg a gránátalmát és a magokat dobja egy mély salátástálba.
Narı ayıklayıp tanelerini derin bir salata tabağına aktarın.
Adja hozzá a feldarabolt petrezselymet és a nagy darabokra vágott dióbelet.
Üzerine kıydığınız maydanozu ve iri kıydığınız ceviz içini ekleyin.
A mártáshoz az összes hozzávalót egy tálban alaposan keverje össze.
Sosu için tüm malzemeyi bir kasede iyice karıştırın.
Locsolja meg vele a salátát és tálalja.
Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Jó étvágyat!
Afiyet olsun.
SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!
>