Padlizsánkrémleves
Ma egy nagyon egyszerűen elkészíthető leves receptjét szeretném megosztani Veletek, mely mindenkinek kötelező, aki a padlizsánt, a padlizsánkrémet szereti! A padlizsánt addig süssétek, amíg egészen el nem szenesedik a héja, mivel így lesz igazán finom, füstös aromája. Bár az eredeti recept nem írja, én a biztonság kedvéért egy kis tejszínnel gazdagítottam a levest. Levesbetétként fokhagymás kenyérkockát ajánlok hozzá. Próbáljátok ki, ha egy egyszerű, ámde tartalmas levesre vágytok, nem fog csalódást okozni!
Jó étvágyat!
Kép: Bokorovics Zsolt
Hozzávalók - Malzemeleri
4 db padlizsán – sült, héjától megtisztított
4 adet patlıcan – közlenmiş, kabukları soyulmuş
4 vizespohár húsleves
4 su bardağı tavuk suyu
2 gerezd fokhagyma
2 diş sarımsak
1 teáskanál pirospaprika por
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
4 db mogyoróhagyma
4 adet arpacık soğan
1 ek. vaj
1 yemek kaşığı tereyağı
1 teáskanál fahéj
1 çay kaşığı tarçın
3-4 szál petrezselyem
3-4 dal maydanoz
só
tuz
feketebors
karabiber
Elkészítése - Hazırlanışı
A hagymát és a fokhagymát pirítsa addig egy lábasban, míg üvegessé nem válik.
Soğan ve sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Adja hozzá a padlizsánokat és folytassa a pirítást.
Patlıcanları ilave edip kavurmaya devam edin.
Adjon hozzá pirospaprika port, fahéjat, sót és feketeborsot, majd folytassa a pirítást. Amikor a fűszerek kiadják az aromájukat, adja hozzá a húslevest és hagyja felforrni.
Kırmızı toz biber, tarçın, tuz ve karabiberi ekleyip kavurun, baharatlar aromalarını bırakınca tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Miután felforrt, vegye alacsonyra alatta a lángot és még 5 percig, az ízek összeéréséig folytassa a főzést.
Kaynadıktan sonra altını kısın ve böyle tüm lezzetler birbirine geçinceye kadar 5 dakika daha pişirin.
Turmixolja össze püré állagúra.
Blender ile çorbayı püre haline getirin.
Aprított petrezselyemlevelekkel díszítve tálalja.
Kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis edin.
Jó étvágyat!
Afiyet olsun.
SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!