Diós-gránátalmás petrezselyemsaláta

Ma egy könnyű salátát ajánlok, melynek elkészítéséhez csupán néhány hozzávaló szükséges. A receptben található gránátalmamelasz török élelmiszerboltban beszerezhető. A saláta remek kiegészítője lehet grillhúsoknak vagy halaknak, vendégváráshoz is ideális és néhány perc alatt kész!

Próbáljátok ki, jó étvágyat kívánok hozzá!

petrezselyem_salata_fileminimizer.jpg

Kép: Bokorovics Zsolt

Hozzávalók – Malzemeler

  • 2 érett gránátalma
    2 olgun nar
  • 2 nagy csokor petrezselyem
    2 büyük demet maydanoz
  • 1 vizespohár aprított dióbél
    1 su bardağı kıydığınız ceviz içi

A mártáshoz - Sos için

  • 1 tk. só
    1 çay kaşığı tuz
  • 1 teáspohár szűretlen olívaolaj
    1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 ek. gránátalma melasz
    2 yemek kaşığı nar ekşisi

Elkészítése - Hazırlanışı
Tisztítsa meg a gránátalmát és a magokat dobja egy mély salátástálba.
Narı ayıklayıp tanelerini derin bir salata tabağına aktarın.

Adja hozzá a feldarabolt petrezselymet és a nagy darabokra vágott dióbelet.
Üzerine kıydığınız maydanozu ve iri kıydığınız ceviz içini ekleyin.

A mártáshoz az összes hozzávalót egy tálban alaposan keverje össze.
Sosu için tüm malzemeyi bir kasede iyice karıştırın.

Locsolja meg vele a salátát és tálalja.
Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Jó étvágyat!
Afiyet olsun.

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!

Email*
Név*

 

 

 

>