Babos piláf
Ígértem, hogy egy csodás piláf recepttel fogok jelentkezni, hát eljött az alkalom! Sok-sok féle piláf receptre tettem szert, a választéknak tényleg csak a fantázia szab határt. Most azonban az egyik kedvencem osztanám meg Veletek: ez a babos piláf.
Mindenfajta sült húsos ételhez kiváló, de én csak úgy önmagában is nagyon szeretem. Jó szívvel ajánlom tehát kipróbálását.
Jó étvágyat!
Kép: Bokorovics Zsolt
Malzemeler
Hozzávalók
3 su bardağı kuru fasulye
3 vizespohár szárazbab
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 teáspohár napraforgó olaj
1 soğan
1 hagyma
1 yemek kaşığı salça
1 ek. paradicsomszósz
Kırmızı pul biber
pirospaprika
2 su bardağı baldo pirinç
2 vizespohár hosszúszemű rizs
45 gr tereyağı
45 gr vaj
3 su bardağı sıcak su
3 vizespohár meleg víz
Tuz
só
Hazırlanışı
Elkészítése
Kuru fasulyeleri bir gün önceden suda bekletip pişirin.
A szárazbabokat előző nap áztassa vízbe, majd főzze meg.
Ayçiçek yağını tencerede ısıtıp kıyılmış soğanı kavurun.
Hevítsen fel napraforgó olajat egy lábasban és süsse meg a felaprított hagymát.
Salçayı ilave ederek kavurmaya devam edin.
Folytassa a sütést a paradicsomszósz hozzáadásával.
Haşlanmış fasulyeleri ve sıcak suyu ekleyin.
Adja hozzá a megfőzött babokat és melegvizet.
Kısık ateşte suyu koyulaşıncaya kadar pişirin.
A víz elpárolgásáig, alacsony lángon főzze.
Kırmızı pul biberle tatlandırın.
Ízesítse pirospaprikával.
Pirinci bol suyla yıkayarak süzün.
A rizst bő vízzel mossa, majd szűrje le.
Tereyağını tencerede ısıtın.
Melegítsen fel vajat egy lábasban.
Pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurun.
Adja hozzá a rizst és néhány percig pirítsa.
Sıcak su ve tuzu ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Meleg víz és só hozzáadásával alacsony lángon, a rizs megpuhulásáig főzze.
Pilavın üzerine kuru fasulyeyi ekleyip servis yapın.
Helyezze a piláf tetejére a babot, majd tálalja.
Afiyet olsun!
Jó étvágyat!
SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!