Paprikás köfte
Szeretettel ajánlom figyelmetekbe az újabb felfedezettemet, a paprikás köftét, melyet akár a szintén mai napi ajánlásaim között megtalálható babos piláffal - http://szultanakonyhadban.blog.hu/2015/04/11/babos_pilaf - is kombinálhattok, de természetesen ízlés szerint bármi más egyéb körettel is. Az elkészített keveréket mindenképp pihentessétek hűtőben, legalább egy órát, ahogy a recept is írja; így fognak igazán összeérni az ízek és lesz kezelhetőbb állagra is. Javaslom továbbá, hogy a paprikákat minél kisebb darabokra vágjátok, megelőzendő a golyók szétesését.
Nagyon figyelni kell, hogy amíg az elkészült köftékről leitatjuk az olajat papírtörölközőn, el ne fogyjanak, miközben sül a következő adag, tehát elkészítését csak óvatosan ajánlom éhes háziasszonyok számára... :)
Jó étvágyat!
Kép: Bokorovics Zsolt
Malzemeler
Hozzávalók
1 kg kıyma
1 kg darált marhahús
1 kapya biber
1 kápia paprika
1 dolmalık yeşil biber
1 zöld TV paprika
1 dolmalık sarı biber
1 sárga TV paprika
2 soğan
2 hagyma
Tuz
Só
Karabiber
Fekete bors
Kızartmak için
Sütéshez
Zeytinyağ
Olívaolaj
Hazırlanışı
Elkészítése
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp minik küpler şeklinde doğrayın.
A paprikák magjait szedje ki, majd vágja apró kockákra.
Kıymayı büyük bir kaseye alın.
A darált marhahúst tegye egy nagy tálba.
Rendelenmiş soğan, biberler, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
Adja hozzá a felaprított hagymát, paprikákat, sót és borsot, majd dolgozza össze.
Köfte harcını buzdolabında 1 saat bekletin.
Pihentesse a köfte keveréket 1 órán át hűtőszekrényben.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın.
A keverékből tépjen le dió nagyságú darabokat és formázzon kerek köftéket.
Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın.
Öntsön olívaolajat serpenyőbe és hevítse fel.
Köfteleri ekleyip kızartın.
Helyezze rá és süsse meg a köftéket.
Afiyet olsun!
Jó étvágyat!
SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!