Sajttortás töltött eper

A most következő receptet mindazoknak ajánlom, akik mindössze néhány összetevőből szeretnének valami különlegeset készíteni és/vagy vendégeket várnak. A sajttortás töltött eper ugyanis egy remek lehetőség vendégváró desszert gyanánt is. Az alábbi receptben olvasható instrukciókon felül javaslom, hogy a kettévágott eprek hátsó részét is (tehát, amin állni fog) minimálisan vágjátok le, ezzel a talpképzéssel biztosítani tudjátok, hogy az eprek szilárdan megálljanak a helyükön és ne billegjenek. Ha az eper nem lenne elég üreges, egy éles késsel óvatosan vágjatok bele mélyedést. Ez egy kissé pepecs munka, de a végeredményt tekintve higgyétek el, feltétlenül megéri! Plusz csavar vihető bele, ha a kész művet megszórjátok apróra vágott friss bazsalikommal.

Jó étvágyat!

toltott_eper_fileminimizer.jpg

Kép: Bokorovics Zsolt

MALZEMELER
HOZZÁVALÓK


İri boy çilek
nagyméretű eper

1 paket krem peynir
1 csomag krémsajt

Yarım bardak pudra şekeri
fél pohár porcukor

1 çay kaşığı vanilya
1 teáskanál vanília

Toz haline getirilmiş kraker
porrá tört keksz

YAPILIŞI
ELKÉSZÍTÉSE


Özellikle iri boy çilek seçmenizi tavsiye ederiz.
Kiemelten ajánljuk, hogy nagyméretű epret válasszon.

İçleri genellikle boş olan bu çilekler, daha uygun olacaktır.
Ezeknek az epreknek a közepe általában üres, így megfelelőbb lesz.

Çilekleri yıkayın ve tepelerini kesin.
Az epreket mossa meg és a felső részüket vágja le. 

Bir kasede krem peyniri, pudra şekerini ve vanilyayı iyice çırpın.
Alaposan keverje el egy tálban a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát.

Ardından çileklerin içini bu karışımla doldurun.
Ezután az eprek belsejét töltse meg ezzel a keverékkel.

Doldurmanız bittikten sonra üstüne toz haline getirilmiş kraker veya isteğinize göre fındık serpebilirsiniz.
A töltés befejezése után a tetejét porrá tört keksszel vagy ízlés szerint mogyoróval is meghintheti.

Afiyet olsun.
Jó étvágyat!

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!

Email*
Név*